Sundsvalls Damfotbollsförening

MATCHER

Sundsvall DFF - Matcher

ANMÄLAN FOTBOLLSSKOLAN

Vill du börja i SDFFs fotbollsskola?

Svenska spels gräsroten har nu delat ut sina pengar.
2023-11-22 11:40
Ni har fått totalt: 13 648 kr
Grattis Sundsvalls DFF

Tänk gärna på att koppla er till SDFF när ni spelar på Svenska spel, man kan vara kopplad till tre olika föreningar. Då får vi en liten slant i slutet på året.

Urladdning
2023-11-12 17:02
Elittettan 2024! Tack Ni alla som gjorde det!

När det gällde som mest, att säsongens sista match skulle avgöra om vi spelade oss kvar i Elitettan eller ur densamma, då steg lagets kapten fram.

Urmoder, urstark och urjobbig att möta Amanda Hagelberg personifierade lagets insats under hela hösten.

Alla har gjort det många inte trodde var möjligt. Tillsammans har man knutit en jättenäve och tagit match efter match med mod, styrka och ödmjukhet inför situationen.

Det är med ett dunkande hjärta man följt dessa tjejer och unnar dem allt!

Vi har aldrig vunnit mot Jitex BK men idag var det en match som inte liknade någon annan.

Vem hade trott att vi skulle ha en ledning med 3-0, inte jag iallafall men otroligt lycklig över det. Hagelberg gör 1-0 och 2-0 efter hörnor. Molly får en fantastisk bra passning av Hannah som hon tar emot och med speed och styrka trycker sig in framför sin försvarare och distinkt avslutar i närmsta hörn, klass.

Många gör ett hårt jobb och det var en kamp. Lisen i målet gör återigen en stabil insats, hennes säsong är nästan omöjlig att göra i sån ung ålder och bara början på sin karriär.

Stort varmt tack alla som verkligen fortsatt trott på att detta skulle vända - Ni kunde, Ni gjorde, Ni tordes!

Hitchcock avslutning
2023-11-06 09:38
Ella gjorde 1-1 i Trelleborg. Fotot lånat av ST.

En mer spännande avslutning på säsongen kan inte ens Hitchcock kunnat hitta på.

Vi, Bromölla och Bollstanäs har alla möjlighet att spela kvar i Elitettan eller få respass till div 1 i säsongens sista match.

Vår match i Trelleborg började bra, en stark första halvlek med några halvchanser gav hopp om att få med sig poäng hem. TFF har en vindsnabb forward som vi inte lyckas tämja och hennes hattrick ger TFF vinsten med 3-1.

När Ella gör 1-1 efter en bra hörna tändes hoppet och den glädjen ska ni bära med Er och känna efter sista matchminuten.  Vi behöver fortsätta vara kompakta och vara extra noggranna när vi vinner boll så våra chanser blir mer spetsiga.

Kom och stötta oss i sista matchen vi behöver det och Medelpad behöver ett damlag på Elitnivå, det tror jag alla inser. På med vantar och mössa och ge oss Ert stöd när Jitex kommer på besök.

Vi säger stort grattis till våra unga talanger!
2023-10-24 16:04
Vi har 13 tjejer kallade till Medelpads distriktslag och matchlägret i Umeå 27-29 oktober.
Där får tjejerna möta andra distriktslag så som Norrbotten, Västerbotten, Ångermanland och Jämtland.

Novalie Forsberg (MV) Ida Lönnquist (MV) Nadifo Shino (MF) Tyra Lindqvist (B)
Elin Larsson (FW) Alice Wikman (MF) Tea Stafrin (MF) Emma Forsbäck (FW) Josefin Edin (MF)
Elin Lidström (B) Sofie Carnbro (B) Ida Vennström Kabagambe (FW) Tilde Bergman (MF)

Stort lycka till tjejer!
Svettig lördag
2023-10-21 15:02
Lisen stipendiat som höll nollan idag. Fotoögonblicket har tagit bilden.

Oj vilken svettig match det blev. Vi möter ett Alingsås som har ena benet till en direktplats till allsvenskan och som hade en oavgjord match med sig i bagaget. Givetvis ville de ta med sig tre poäng hem. Å andra sidan står vi, SDFF, som radat upp magiska insatser de senaste fyra matcherna och behöver flera poäng för att säkra sin plats i Elitettan.

Detta scenario kunde inte ens Shakespeare kunnat skriva.

Första akten vinner Alingsås då både ribban och insida stolpen bidrog till att bollen ändå inte rullade in bakom en bra spelande Lisen i målet.

Vi sticker ändå upp och skapar en jättechans där Ebere nog blev förvånad att bollen helt plötsligt nådde fram till hennes fötter, ett minst sagt skevt avslut som man bara tog sig för pannan för. Visst det hade kanske varit orättvist om vi gjort 1-0, men ....bollen är rund.

Andra halvlek blir det mycket mittfältsspel och Alingsås blir nästan för desperata i sin anstormning så vi får några fina omställningsmöjligheter, den sista är riktigt farlig när Grönlunds överlånga inlägg träffas av Wärulfs fot, utanför med liten marginal.

Efter några svettiga övertidsminuter, vad ruskigt långsamma de kan vara, så slutar matchen 0-0. En poäng som kan vara väldigt viktig framöver.

Passar på att gratulera Lisen Hafstad som tilldelades Söderberg & Partners Stipendium innan matchen, motiveringen -

Sedan sitt första träningspass i Sundsvalls DFF har Njurundatjejen Lisen Hafstad utvecklats med stormsteg. Hon har med en tydlig målsättning lagt ner den tid och energi som krävts för att bli en av de bästa målvakterna i Elitettan, trots att det är hennes första säsong i serien. I kombination med detta har hon skött sina studier exemplariskt och är en förebild både på & utanför planen.

Grattis Lisen detta är Du väl värd!

Ladda ner medlemsappen
Ladda ner ledarappen