SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sundsvalls Damfotbollsförening
Fotboll

ELITETTAN

MATCHER

Sundsvall DFF - Matcher

ANMÄLAN FOTBOLLSSKOLAN

Vill du börja i SDFFs fotbollsskola?

Lisen höll kvar oss i matchen
2023-06-04 23:01
Hanna Melarti gör ledningsmålet mot AIK, på bilden är hon nära att trycka in den mot Bromölla

AIK, förhandstippade att studsa tillbaka till Damallsvenskan direkt, fick slita för att kunna resa tillbaka till huvudstaden med tre poäng.

 

Lisens storspel i målet och en stark laginsats med ett bättre omställningsspel än vad vi sett under säsongen gör att vi i just en sådan aktion tar ledningen med 1-0. Molly viker sig rappt förbi sin motståndare i straffområdet och spelar in bollen till en perfekt placerad Hanna Melarti som på ett tillslag förpassar bollen i mål. Vi gör en bra prestation och starkast lyser vår målvakt Lisen som lyckas rädda flertalet chanser som AIK vaskar fram.

Vi får ett allt hetare AIK i andra halvlek men vi lyckas bra i försvarsspelet dock på bekostnad av färre målchanser. Orken sinar och Michelle Rojas Flores(ja hon spelade med oss 2022)får lite för stort utrymme och kan ladda för ett hårt distansskott som borrar sig in bakom Lisen.

Resten av matchen blir en kamp och försök att hitta ut ur den massiva press som AIK har tyvärr får de en sen utdelning genom ett misslyckat? inlägg som lurar sig förbi under Lisens ribba. Det kändes tungt även om prestationen i stort varit bra.

 

Det finns så många bra delar i matchen som vi ska ta med oss - det är bara att borra ner huvudet och fortsätta jobba, det kommer löna sig!

 

 

Tuffa tag mot Trelleborg
2023-04-30 11:01
Blerta spelskicklig och tuff i dueller. Foto:Fotoögonblicket

Det här blev en svängig match där två lag försökte såra varandras försvarslinjer med fint kombinationsspel. Trelleborg, nykomlingar, är ska man veta, ett lag med många spelare med erfarenhet från bl a Elitettan som vänt hemåt. Inga "nykomlingar" i den bemärkelsen alltså. De är direkta i sitt spel och vi hade problem inledningsvis med att få flyt i uppspels fasen. De hade också några halvfarliga chanser som vi reder ut med tur och skicklighet. 

Rebecca Gartner gör sin första match i SDFF och man ser att det finns ett lugn i hennes aktioner och i spelet med fötterna, skönt att vi nu har två duktiga keeprar i laget.

Efter hand får vi spelet mer förlagt högre upp i planen och en verkligt het möjlighet kommer när ett inspel friställer en framrusande Grönlund som inte lyckas få ner bollen under ribban i ett i stort sett tomt mål.  Där var armarna nästan uppe för målgest.

0-1 kommer precis innan halvtidspausen efter en hörna nickas bollen in förbi Rebecca, surt.

Ett bra paussnack verkar det ha varit för vi kommer ut mera beslutsamt i andra och det var många tuffa dueller och några gula kort delas ut. Det var stundtals mer än vanligt hårda dueller mer än skönspel. Blerta Smaili var inblandad i många duster med Prambrandt i TFF och de fick syna var sitt gult kort. Trelleborg gör 0-2 av just Prambrandt och det var väl inget vi önskade då kampen var ganska jämn. Ett försökt till forcering görs och det var härligt att återigen få hälsa Ebere Orji välkommen tillbaka till oss. Endast två träningar har hon hunnit med efter diverse strul med utresetillstånd från Nigeria så ett kortare inhopp blev det. hon blir genast inblandad i det reduceringsmål som, vem? ja just Molly  skjuter i nätet, vår målgörare i de matcher vi hittills spelat. Tyvärr blir det inga fler och nu kommer det säkert jobbas in mera samarbeten så Ebere kan bli det kitt offensivt som vi troligen behöver. Alla slår alla i serien så det är bara att köra ner huvudet och ta i.

 

Iskallt i Umeå
2023-04-24 14:06
Alva Eriksson stabil insats igen.

Förhoppningar om att få med sig poäng från Umeå, det har vi inte varit bortskämda med de senaste åren. Det ville sig inte nu heller.

Lite för långsamt i speluppbyggnaden gjorde att vi blev fast på egen planhalva och djupt.

En något turlig situation efter en frispark snappar Molly upp och gör 0-1.

 

Umeå var mera framåtlutade än oss och avgör matchen ganska komfortabelt.

Vi får inte det lyft som vi pratade om i pausen, det var inte den bästa dagen tyvärr.

 

Nu får vi kolla på vad som kan förbättras och skärpan i passningskvalitén höjas både en och två snäpp. Det är bara att jobba på, serien kommer bli den jämnaste på många år.

 

Trelleborgs FF nykomlingar väntar till helgen och de har laddat på med många erfarna återvändare så det gäller att vara stark i vår hemmaborg, NP3 Arena.

 

Sköna tre poäng
2023-04-15 15:56
Molly precis på väg att ladda för sitt andra mål.

En bättre början i sin nya klubb än den Molly Wiklander bjöd på är svårslagen. Två oerhört viktiga mål ett i vardera halvlek. Rössö bjöd inte in till många tomma ytor att spela på och ställde tuffa frågor mot vår backlinje och målvakt( det återkommer vi till).

Efter två skarvningar springer sig Molly fri och gör processen kort ett snabbt avslut i den 42:a spelminuten var lite oväntat med ack så skönt.

Bara 10 minuter in i andra halvlek får Molly bollen en bit utanför straffområdet och viker bort två försvarare och skjuter distinkt in 2-0 i krysset, klass.

Vi försöker hålla bollen i kontroll inom laget och lyckas hyfsat, Rössö jobbar hårt och gör det svårt de lyckas också reducera med ett skott som dyker ner precis under kryssribban men närmre kommer de inte. Målvakt ja, Ida Forsberg numera målvaktstränare fick hastigt bli spelklar då vår nya målvakt Rebecca Gartner inte fått klartecken och Lisen vår unga talang har problem med en höft. Ida som tidigare varit målvakt i A laget gör en heroisk insats, kommer ihåg två avgörande räddningar, en utrusning i första halvlek där hon får bort bollen precis i duell med deras spelare och den andra en lång arm efter en nick inom målområdet  den räddningen gav oss tre poäng hem. Tack!

 

Nästa match blir Umeå IK borta nu är en av åtta långresor avklarad.

 

 

Foto: Pato Montes de Oca

Telefonkrångel
2023-04-13 15:23

För tillfället har vi problem med våran telefon på kansliet.

Om ni vill nå mig så ring 073 049 47 42

 

Mvh Maria

Ladda ner medlemsappen
Ladda ner ledarappen
Nyheter från våra lag
F17 Dam Utveckling, 01/06 18:00 
F17 Dam Utveckling, 01/06 17:55 
F17 Dam Utveckling, 07/05 19:44 
F17 Dam Utveckling, 22/04 20:45 
F17 Dam Utveckling, 18/04 20:13 
 
sponsorer