SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Sundsvalls Damfotbollsförening
Fotboll

ELITETTAN

MATCHER

Sundsvall DFF - Matcher

ANMÄLAN FOTBOLLSSKOLAN

Vill du börja i SDFFs fotbollsskola?

Oerhört viktig seger
2023-09-16 16:07
Esti´s 2-1 mål vackert på distans.

Det var med fjärilar i magen man satte sig på plats på NP3 Arena idag. Ödesmättat på något sätt. Alla matcher denna höst blir så oerhört viktiga. Tjejerna gör det med bravur och man blir ödmjuk inför vad de åstadkommer match efter match.

Visst spelet är lite haltande ibland och det blir felpass som man bara hoppar i stolen över men på något sätt finns det där lilla extra. Esti´s säsong blev verkligen inte som hon eller vi hoppats på, båtbens skada är inte att leka med men hon har varit närvarande och stöttat och tränat på det hon har fått göra. Därför är det extra fint att just hon får avgöra denna batalj med ett distansskott som lägger sig fint under ribban i Mallbackens mål.

Chansen lever att ta sig över strecket och hålla SDFF kvar på Elitnivå, Medelpad behöver det!

 

 

 

SDFF vs Mallbacken
2023-09-15 12:00

På lördag kl 14..00 är det avspark i en viktig match för vårt A-lag.

Ta med dig några vänner och kom och stötta dem.

Ni kommer väl ihåg att medlemmar går in gratis.

Ruskade om serieledarna
2023-09-12 08:03
Amanda fightingface. Fotoögonblicket har tagit bilden.

En stark insats ruskade verkligen om serieledarna AIK. Det var sånär att vi kunde fått med oss en poäng hem till Sundsvall. Det som stärker är att tjejerna ser att om man jobbar hårt tillsammans och tror på varann, då kan man försätta berg.

Nu var det en väldigt stark försvarsinsats som AIK hade svårt att brotta ned och det hördes. Gnälligt och frustrerat och hos oss växte modet.

En kapten kan leda sitt lag på olika sätt att spelet mot AIK passade Amanda det blev ingen förvånad över. Kamp och uppoffringar kring vårt straffområde är Amandas styrka, nu fick hon med sig alla. Fortsätt jobba så här hårt och ta vara på de omställningar som skapas i o m ett starkt försvarsspel, då kan det gå vägen. Ni är berömvärda tjejer och ledare!

 

Oväntad målskytt mot Rössö
2023-09-02 14:58
Sofia inte vanligtvis målskytt. Fotoögonblicket har tagit fotot.

En oväntad målskytt i Sofia Vesterlund gav oss ledningen efter en hörna där bollen damp ner, eller om man ska använda Gerhardssons svengelska "fallen fruit," framför Sofia som drog till direkt 1-0 psykologiskt direkt efter pausvilan. Första halvan var jämn vilket inte var förvånande båda lagen spelar för sin existens och mobiliserar allt de kan.

Tycker ändå att vi fick ett grepp från början och andra halvlek spelar vi en stabil fotboll. Försvarsspelet i stort sett felfritt och Lisen i målet hade en ganska lugn dag.

Vi vann mittfältet, Hannah Tillett och Nora har stor arbetskapacitet vilket gjorde den största skillnaden i dagens match. Efter en omställning spelar Ebere fint fram till Molly som verkligen distinkt trycker in 2-0 bakom en duktig Carlsbogård i Rössö målet.

 

Fortsätt hålla ihop lagdelarna som i denna match och ha marginal i passningsspelet så kanske vi kan rubba även lagen som ligger högre upp i serien.

Nu får vi gräva djupare
2023-08-27 14:59
Hannah Tillett var ett glädjeämne trots förlusten. Fotoögonblicket har tagit fotot.

Lidköping vinner rättvist, siffrorna skulle inte behövt bli 4-0 men det blev alldeles för enkelt att ta sig fram till chanser mot oss. Vi måste komprimera laget i djupled och sidled mycket snabbare när vi förlorar boll. 

Några hyfsade minuter är bra men det här duger inte om vi ska göra ett försök att närma oss lagen ovanför som dessutom lyckas vinna sina "måste" matcher.

Efterlyser mera aggressivitet och närhet till varandra när vi ska pressa motståndarna, bli mera "desperata" i offerviljan. Alla vill, det är inte det, men flera måste visa kaptensbindeln nu. Ingenting är omöjligt, hitta tillbaka snabbt och kör så det ryker nu på alla sätt.

Tro kan försätta berg som det heter.

Ladda ner medlemsappen
Ladda ner ledarappen
Nyheter från våra lag
F17 Dam Utveckling, 17/09 18:35 
F17 Dam Utveckling, 12/09 18:34 
 
sponsorer